Selecteer een pagina

Onderhoud

Over onderhoud en reparaties

U wilt een woning die goed onderhouden is en waar u prettig kunt wonen. Ook voor ons is het belangrijk dat uw huurwoning goed onderhouden is. U en wij hebben verplichtingen voor het onderhoud. In de wet en in de huurovereenkomst staan de verplichtingen.

Wij moeten de woning in stand houden
Dit betekent dat we al het groot onderhoud in en buiten uw woning doen. Een paar voorbeelden: we plaatsen een cv-ketel. Wij herstellen kozijnen en we zorgen voor het schilderwerk aan de buitenkant.

U heeft de zorgplicht voor de woning
Dit betekent dat u als huurder verantwoordelijk bent voor kleine reparaties. En u bent verantwoordelijk voor het schilderwerk aan de binnenkant van uw woning. De overheid heeft de regels van de zorgplicht opgeschreven in het Besluit Kleine Herstellingen. U kunt de regels ook lezen in onze informatiefolder Onderhoud & Reparaties.

U of wij zorgen voor onderhoud van de centrale verwarming (cv)
Heeft u zelf een cv-installatie laten plaatsen? Dan zorgt u zelf voor onderhoud van de cv-installatie. U kunt daarvoor een contract afsluiten voor onderhoud. Veel woningen zijn al gebouwd met een cv-installatie. Wij hebben voor deze cv-installaties een contract afgesloten voor onderhoud. Heeft u problemen met uw cv-installatie? Kijk dan eerst in de handleiding die u heeft gekregen. Veelvoorkomende storingen kunt u meestal zelf makkelijk oplossen.

Komt uw verwarming niet op temperatuur?
Er kunnen twee oorzaken zijn:

  1. Er zit lucht in de cv-installatie. U  moet de cv-installatie ontluchten. Dit doet u zelf.
  2. Er zit niet genoeg water in de cv-installatie. U moet de waterdruk controleren en eventueel bijvullen. Dit doet u zelf.

Problemen niet opgelost? Vul dan het reparatieverzoek formulier in.

Glasschade of glasbreuk melden?

Neem dan rechtstreeks contact op met Samenwerking Glasverzekering via telefoonnummer 0800 – 022 61 00 of vul het formulier in: Formulier schademelding. Ook buiten kantooruren.

Is uw ruit lek? Dan wordt het niet gedekt door de glasverzekering. Neem daarvoor contact op met Woningbouwvereniging Reeuwijk.