Koningin Wilhelminahof 6
2811 SZ  REEUWIJK
tel.: (0182) 39 45 93
info@wbvreeuwijk.nl

Reageren op huuraanbod


Dagelijks nieuw woningaanbod 
  • De aangesloten woningaanbieders kunnen dagelijks woningen op de website plaatsen. Elke woning blijft één week op de site staan. Kijkt u in het weekend op de website, dan ziet u het gehele aanbod van de afgelopen week.
  • Bij uw persoonlijk woningaanbod kunt u een indicatie van uw ‘slaagkans’ zien: laag, gemiddeld of hoog. Dit is de kans die u heeft om de woning te krijgen.
  • Nadat u op een woning gereageerd heeft, ziet u direct op welke positie u op dat moment staat. Ziet u enkele dagen later dat uw positie lager is geworden, dan kunt u uw reactie intrekken en op een andere woning reageren. U kunt maximaal op twee woningen tegelijkertijd reageren.
  • Heeft u een abonnement op Digizine? Dan ontvangt u die voortaan twee keer per week via de e-mail, namelijk op maandag en donderdag. Hierin vindt u uw passend woningaanbod op volgorde van slaagkans. Ontvangt u Digizine nog niet en wilt u dit wel? Vink dit dan aan op uw persoonlijke pagina onder ‘Abonnementen’.
  • Op de website ziet u ook de optie ‘aanbevolen woningen’. Deze woningen voldoen misschien niet helemaal aan uw woonwensen, maar uw slaagkans voor deze woningen is wel groter.
E-mail adres voor WoningNet is vereist!
Alle correspondentie tussen de woningcorporatie en de woningzoekende verloopt per mail. Ook als u eerder voor de contactwijze ‘post’ heeft gekozen. Heeft u nog geen e-mailadres ingevoerd? Voer uw adres dan direct in, anders mist u belangrijke berichten. Controleer ook uw andere gegevens zoals uw telefoonnummer en inkomen.

U kunt reageren op onze huurwoningen via WoningNet regio Midden-Holland
Daar staan alle huurwoningen die bij ons vrijkomen. Bent u al lid van WoningNet? Dan kunt u direct het woningaanbod uit de regio bekijken. U kunt ook gelijk reageren op een woning die bij u past.

Vraag een IB60-formulier aan als u reageert op een woning
Wij hebben een IB60-formulier van het afgelopen jaar nodig als we u uitnodigen voor een woning. Dit IB60-formulier is dan één van de documenten die u moet inleveren. Met het IB60-formulier controleren we of uw inkomen past bij de woning. Heeft u nog geen IB60-formulier over vorig jaar? Dan kunt u het IB60-formulier aanvragen bij de Belastingdienst: 0800-0543.

Let op: de gemeente heeft regels voor een sociale huurwoning!
Wilt u reageren op een woning in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk? Kijk dan eerst of u een sociale huurwoning kunt krijgen. Deze gemeente heeft namelijk speciale regels. De regels en andere informatie vindt u op de website van WoningNet. Ga naar deze pagina van de website van WoningNet.

Huurwoningen via loting
In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk bieden Woningbouwvereniging Reeuwijk en Mozaïek Wonen een deel van haar huurwoningen aan via loting. Hiermee heeft iedereen een gelijke kans op een woning. Starters of mensen die nog niet zo lang in hun huidige woning wonen krijgen hierdoor een kans op een woning. Mozaïek Wonen heeft een aantal woningen aangewezen, die voor loting in aanmerking komen. Woningbouwvereniging Reeuwijk bekijkt per aanbieding of de betreffende woning in aanmerking komt voor loting. Op de website van WoningNet regio Midden-Holland staat bij de woningen aangegeven of het om een lotingwoning gaat. Bij woningen die via loting worden verdeeld, wordt de rangorde willekeurig bepaald door de computer. Uiteraard moeten kandidaten wel voldoen aan de voorwaarden bij de woning en staan ingeschreven als woningzoekende bij WoningNet.

Urgentie

Is er een noodsituatie en heeft u met spoed woonruimte nodig? In sommige gevallen bestaat er de mogelijkheid om voorrang te krijgen bij de toewijzing van de huurwoning. Om deze voorrang te krijgen moet u een urgentieverklaring aanvragen. Op de website www.urgentie.info leest u hoe een urgentieaanvraag in zijn werk gaat en wat de voorwaarden zijn die gelden. Via deze urgentiewebsite kunt u een urgentie check doen. Hiermee krijgt u snel advies op maat.

                                                                       

Vincent van Luit

Directeur

Volg mijn twitter.

Reparatieverzoek

Heeft u een reparatieverzoek?
Ga dan hier naar het reparatieverzoek formulier