Koningin Wilhelminahof 6
2811 SZ  REEUWIJK
tel.: (0182) 39 45 93
info@wbvreeuwijk.nl

Onderhoud & reparaties

 

U wilt een woning die goed onderhouden is en waar u prettig kunt wonen. Ook voor ons is het belangrijk dat uw huurwoning goed onderhouden is. U en wij hebben verplichtingen voor het onderhoud. In de wet en in de huurovereenkomst staan de verplichtingen.

Wij moeten de woning in stand houden
Dit betekent dat we al het groot onderhoud in en buiten uw woning doen. Een paar voorbeelden: we plaatsen een cv-ketel. Wij herstellen kozijnen en we zorgen voor het schilderwerk aan de buitenkant.

U heeft de zorgplicht voor de woning
Dit betekent dat u als huurder verantwoordelijk bent voor kleine reparaties. En u bent verantwoordelijk voor het schilderwerk aan de binnenkant van uw woning. De overheid heeft de regels van de zorgplicht opgeschreven in het Besluit Kleine Herstellingen. U kunt de regels ook lezen in onze informatiefolder Onderhoud & Reparaties.

U of wij zorgen voor onderhoud van de centrale verwarming (cv)
Heeft u zelf een cv-installatie laten plaatsen? Dan zorgt u zelf voor onderhoud van de cv-installatie. U kunt daarvoor een contract afsluiten voor onderhoud. Veel woningen zijn al gebouwd met een cv-installatie. Wij hebben voor deze cv-installaties een contract afgesloten voor onderhoud. Heeft u problemen met uw cv-installatie? Kijk dan eerst in de handleiding die u heeft gekregen. Veelvoorkomende storingen kunt u meestal zelf makkelijk oplossen. Lees hier hoe

U mag verbouwen als u toestemming heeft
We kunnen ons voorstellen dat u uw woning misschien wilt aanpassen. Zodat uw woning helemaal voldoet aan wat u wilt. Wilt u iets in uw woning veranderen? Dan vraagt u ons eerst schriftelijk om toestemming. Hiervoor kunt u gebruik maken van ons aanvraagformulier Zelf aangebrachte voorzieningen. Eventueel stuurt u een tekening mee. Of een specificatie van materialen die u wilt gebruiken. U krijgt van ons een brief. Daarin staat of u toestemming krijgt of niet. Wilt u meer informatie over verbouwingen in uw huurwoning? Lees dan onze informatiefolder ZAV-beleid (Zelf Aangebrachte Voorzieningen).

Tip: sluit een inboedelverzekering af
Stel, u heeft wateroverlast in uw woning. En daardoor raakt uw inboedel beschadigd. Bijvoorbeeld omdat de waterleiding lekt. Of omdat het riool verstopt is. Heel vervelend! En helaas komt het wel eens voor. De vraag is dan vaak: wie gaat dan betalen? Vaak krijgt u dan als antwoord dat u dat met uw verzekering moet regelen. Hoe kan dat nu? Het is niet uw schuld. U heeft er niet voor gezorgd dat de waterleiding lekt. En tóch moet u dat zelf regelen met uw verzekering. Dit komt door de regels in de wet.

Wilt u meer weten over onderhoud en reparaties?
Kijk dan in het overzicht van onze informatiefolders. Daar kunt u een informatiefolder vinden over het onderwerp waarover u meer wilt weten. U kunt uw vraag uiteraard ook stellen aan de afdeling Technische Dienst. Onze medewerkers helpen u graag.


Vincent van Luit

Directeur

Volg mijn twitter.

Reparatieverzoek

Heeft u een reparatieverzoek?
Ga dan hier naar het reparatieverzoek formulier