Koningin Wilhelminahof 6
2811 SZ  REEUWIJK
tel.: (0182) 39 45 93
info@wbvreeuwijk.nl

U wilt de huurovereenkomst opzeggen


U gaat verhuizen, omdat u een andere woning heeft. Of omdat u gaat samenwonen. Of er is een andere reden dat u uw woning verlaat. Alle regels kunt u vinden in onze informatiefolder Algemene Huurvoorwaarden Woonruimte. U leest ook meer informatie in onze informatiefolder Verhuizen

Hieronder staan de belangrijkste punten beschreven.
 
U zegt minimaal één maand van tevoren op
U stuurt een brief waarin u aangeeft dat u de huurovereenkomst opzegt. In de brief geeft u aan op welke datum u de huurovereenkomst wilt stoppen. U kunt de huurovereenkomst stoppen op elke werkdag. Zorgt u ervoor dat de ondertekende brief minimaal één maand van tevoren bij ons binnen is? U krijgt van ons een bevestiging van uw opzegging. In de brief leggen we u uit wat het verdere proces is.

Handig: u kunt een opzegformulier gebruiken
Download het opzegformulier en vul het formulier helemaal in. Denk er ook aan om uw handtekening op het formulier te zetten. U kunt het formulier daarna opsturen of bij ons kantoor afgeven.

U maakt uw woning in orde
Hebben wij uw opzegging gekregen? Dan maakt de opzichter een afspraak om uw woning te bekijken. Hij geeft aan welke werkzaamheden u nog moet uitvoeren voordat u de woning oplevert. De werkzaamheden staan in een inspectierapport. Vlak voordat u de woning oplevert, komt de opzichter weer kijken. Heeft u niet alles gedaan? Dan betaalt u voor de werkzaamheden die wij nog moeten doen.

Soms neemt de nieuwe huurder spullen van u over
Denk bijvoorbeeld aan laminaat of gordijnrails. Vindt de huurder het goed dat u bepaalde spullen in uw woning achterlaat? Dan zet de opzichter dat op een overnameformulier. U, de nieuwe huurder en de opzichter zetten een handtekening.


Vincent van Luit

Directeur

Volg mijn twitter.

Reparatieverzoek

Heeft u een reparatieverzoek?
Ga dan hier naar het reparatieverzoek formulier