Selecteer een pagina

Woningbouwvereniging Reeuwijk bouwt 30 duurzame huurappartementen in Reeuwijk

 

De handtekening staat! Er komen maar liefst 30 duurzame sociale huurappartementen in Reeuwijk. Op 31 oktober werd de realisatieovereenkomst ondertekend door Woningbouwvereniging Reeuwijk en Bouwbedrijf De Langen & van den Berg. De huurwoningen worden gerealiseerd op de nu braakliggende locatie aan de Raadhuisweg in Reeuwijk. De bouw start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024.

 

Esther van Beelen, bestuurder van Woningbouwvereniging Reeuwijk: “Met trots zetten we met dit prachtige project een belangrijke stap in het vergroten van het sociale woningaanbod in Reeuwijk. De appartementen zijn modern, energiezuinig en gelegen op een prachtige locatie aan de Raadhuisweg en voorziet natuurlijk in de grote behoefte voor één en tweepersoons (senioren)huishoudens die er in Reeuwijk is. Onze huurders met verschillende achtergronden zullen zich hier zeker thuis voelen. Heel fijn dat wij samen met onze partners hier een bijdrage aan kunnen leveren!”

 

Tomas van den Berg, directeur bij Bouwbedrijf De Langen & van den Berg: “Het is voor ons een erg mooie opdracht. Na de gunning van de aanbesteding hebben wij in een goede samenwerking met Woningbouwvereniging Reeuwijk en Mozaïek wonen, maar ook met de architect, het project verder uitgewerkt. Wij kijken er naar uit om deze samenwerking nu voort te zetten tot en met de oplevering. Het aantal projecten sociale woningbouw groeit binnen ons bedrijf en wij zijn daarom bijzonder blij deze kwalitatieve sociale huurwoningen voor Woningbouwvereniging Reeuwijk te mogen gaan realiseren. 

 

Drie appartementencomplexen

Het project bestaat uit drie vrijwel identieke gebouwen van 10 appartementen per gebouw. Het project onderscheid verschillende woningtypen voor één en tweepersoonshuishoudens met woonoppervlakten van 43-45m2, 73m2 en 79m2. Mozaïek Wonen organiseerde voor Woningbouwvereniging Reeuwijk de aanbestedingsprocedure waarbij Bouwbedrijf De Langen & van den Berg uit Bergambacht als winnaar uit de bus kwam. Architect van het bouwplan is FKG architecten aan de Zaan.