Selecteer een pagina

Meneer en mevrouw de Kok wonen pas sinds december aan de Visschouw in Reeuwijk-dorp, maar hebben het nu al erg naar hun zin. Ze genieten samen van alles wat zich afspeelt in het nieuwe buurtje. “In de wijk wonen veel verschillende mensen, waardoor er altijd iets gebeurt. Omdat de woningen nieuw zijn, weten veel mensen het juiste adres nog moeilijk te vinden. Ze fietsen heen en weer en zijn duidelijk op zoek. Dat is best grappig, maar natuurlijk helpen we ze graag hoor. Ik zit altijd op het hoekje van de bank, waar ik goed naar buiten kan kijken. Het huis is heerlijk en voelt al echt als een thuis. De foto’s van alle (klein)kinderen hangen aan de muur en we hebben het binnen erg gezellig gemaakt. Mijn man is altijd aan het puzzelen en daar hebben we in de woonkamer ruimte voor gemaakt. Wij gaan hier nog lang niet weg!”

Nu al een echt thuis
De verhuizing van de familie de Kok verliep soepel. “Onze kleinkinderen hebben geholpen en voordat we het wisten, stonden al onze meubels en spullen er al in. Dat was echt fijn, ook al moest ik in het begin even zoeken waar alles lag. Daarnaast moeten we wennen aan de ruimte. We hebben vaak familie op bezoek en omdat onze nieuwe woning wat kleiner is, past de hele familie niet meer tegelijk in de woonkamer. Daarom komen ze nu in groepjes op visite en dat is ook erg gezellig. De kleinkinderen komen regelmatig op bezoek en blijven als het even kan graag slapen. Op de eerste verdieping is er gelukkig genoeg plek voor logees.”

Altijd wat te doen
Het echtpaar de Kok is graag thuis, maar minstens zo graag buiten. Meneer de Kok trekt er bijvoorbeeld graag op uit met zijn brommer. Elke dag gaat hij naar de kinderboerderij in Reeuwijk om met groente en fruit te werken. “We hebben voor de brommer een overkapping laten maken in de tuin. In de schuur was onvoldoende plek. Nu staat mijn brommer droog en kan ik snel op pad.” Mevrouw de Kok gaat graag op pad met de fiets. Of neemt de auto om boodschappen te doen of te winkelen. “Zolang dat nog kan, ga ik er elke dag lekker op uit! Maar in huis is het ook heerlijk. Wij gaan hier nog lang niet weg.”