Selecteer een pagina

Nieuwbouwproject REESVELT 2, REEUWIJK-DORP  

U kunt reageren op de woningen!

Vanaf 2 juni tot en met 13 juni 2021 kunt u via www.woningnetregiomiddenholland.nl reageren op de woningen. In verband met bovenstaande voorrangsregels is de aangegeven rangorde in WoningNet niet juist. De selectie van de kandidaten wordt handmatig door de woningbouw-vereniging uitgevoerd. Na de sluiting van de reactietermijn wordt de kandidaat rechtstreeks per mail benaderd door de woningbouwvereniging. Houd uw ‘ongewenste berichten mailbox’ in de gaten!

5 eengezinswoningen: met een bruto vloeroppervlak van ca. 110 m2. De twee woningen aan de kop krijgen een huurprijs van ca. € 750,-. Deze woningen zijn bereikbaar voor de sociale doelgroep, maar hebben geen recht op huurtoeslag. En de drie tussenwoningen krijgen een huurprijs tot de eerste aftoppingsgrens van ca. € 633,-. Deze woningen zijn bereikbaar voor één en twee persoonshuishoudens en gezinnen, die voor huurtoeslag in aanmerking komen.

2 senioren tussenwoningen: met bruto vloeroppervlak van ca. 100 m2. Deze twee woningen krijgen een huurprijs tot de eerste aftoppingsgrens van € 633,-. Deze woningen zijn bereikbaar voor senioren die voor huurtoeslag in aanmerking komen.

2 senioren kopwoningen: Deze 2 woningen hebben meer woonoppervlak op de 2e verdieping, omdat aanvullend een dwarskap wordt gerealiseerd. Huurprijs bedraagt ca. € 750,- tot de liberalisatiegrens. Deze woningen zijn bereikbaar voor de sociale doelgroep, maar hebben geen recht op huurtoeslag.

Lees hier de specificaties van de woningen.

Planning
De woningen worden eind 2021/begin 2022 opgeleverd.

 

Onderstaand een tekening van het gevelbeeld van de 4 seniorenwoningen

Overzicht van de ontwikkeling van 53 woningen. 

Onderstaand een tekening van de voorgevel van de 5 eengezinswoningen

Duurzaamheid en installaties

Er wordt geen gasaansluiting gerealiseerd en het gebouw voldoet minimaal aan de EPC-eis van 0,3. De woningen worden uitgevoerd in BENG (bijna energie neutraal gebouw).

In de keuken is een aansluiting gemaakt voor elektrisch koken. In de woningen is een ventilatiewarmtepomp aangebracht. Deze ventilatiewarmtepomp hergebruikt de energie uit de warme ventilatieretourlucht voor het verwarmen van de woning, voor het opwarmen van water en zorgt daarnaast ook voor een optimaal geventileerde woning. De warmte uit de afgezogen warme lucht wordt via de ventilatiekanalen weer hergebruikt. Op deze wijze wordt er een comfortabel warm, gezond binnenklimaat gecreëerd.

Op de daken van de woningen zijn zonnepanelen aangebracht die grotendeels de energiebehoefte/ elektriciteit compenseren die de ventilatiewarmtepomp gebruikt.

De woningen hebben geen radiatoren maar worden via vloerverwarming in de woonvertrekken opgewarmd. In de woonkamer is een thermostaat aangebracht waarmee de gewenste temperatuur in de woning kan worden ingesteld. De overige verblijfsgebieden (slaapkamers) krijgen een naregeling per ruimte. De badkamer wordt voorzien van een elektrische radiator.